|<<            1 2           >>|
Šalát z červenej repy s mrkvou, s kozím syrom a s dresingom z vlašských orechov
Očistite mrkvu aj červenú repu a nakrájajte ju na tenké rezance, alebo použite spiralizér. Ingrediencie na dresing dajte do mixéra a do hladka . . .
Šalát z repy, jačmenných krúpov  a syru feta
Repu si dáme variť do hrnca a necháme ju tam 8 minút od zovretia vody. Medzitým si dáme zohriať rúru na 190 °C. Repu osušíme, olúpeme a nakrájame. . . .
Ľahký a lahodný šalát z avokáda s feta syrom
Do veľkej misy, nakrájame na kocky paradajky, uhorky, feta syr, na jemno cibuľu a pretlačíme cesnak. Pridáme na kocky nakrájané avokádo a polejeme ho . . .
Šalát z avokáda, quinoy a bôbu
Quinou dáme do hrnca s dostatočným množstvom vody, privedieme do varu a varíme 9 minút. Precedíme cez jemné sitko a prepláchneme studenou vodou. . . .
Rukolový šalát s kozím syrom a jahodami
Dajte do misky na spodok rukolu. Na ňu dajte nakrájané jahody a pomrvený kozí syr. Osoľte a okoreňte. Pred podávaním pokropte citrónovou zálievkou . . .
Morčacie mäso s brokolicou a jablkom
Dáme si na panvicu kokosový olej a na miernom ohni ho roztopíme. Pridáme kúsky morčacieho mäsa, posypeme ho soľou a korením a opražíme pekne dozlata. . . .
Stredomorský šalát z quinoy
Uvaríme si quinou al dente. Zoberiete šálku quinoy a 1,25 šálky vody. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte 10 minút. Ak chcete môžete si uvariť . . .
Zdravý ovocný šalát s avokádom a dresingom z jogurtu a chia semiačkami
Ovocie umyte, ošúpte a v prípade potreby zbavte jadierok alebo jadra. Nakrájajte ho na požadovanú veľkosť a dajte do misky. Na výrobu dresingu . . .
Klasický sekaný šalát
Predhrejte rúru na 220 stupňov. Dajte špargľu, mrkvu, cibuľu a cukety do veľkej misy a dobre ich premiešajte s olivovým olejom, soľou a korením. . . .
Uhorkový šalát s avokádom a tuniakom
Zmiešajte uhorku, petržlenovú vňať, cibuľu a avokádo. Dobre premiešajte. Pridajte zvyšné prísady, dochuťte soľou a korením, dobre premiešajte a . . .
Šalát z melóna
Zmiešajte cibuľu s limetkovou šťavou a nechajte odstáť asi 10 minút. Pridajte zvyšné ingrediencie okrem syru feta, dobre premiešajte a nechajte v . . .
Reďkovkovo quinoový šalát s pistáciami a grilovaným bylinkovým kuracím mäsom
Aby sme uvarili quinou, dáme do panvice vodu s quinoou, privedieme k varu a dusíme s vekom 15-20 minút, pokým sa nevyparí všetka voda. Potom . . .
Čínsky kurací šalát
V malej panvici opražte nasekané mandle na stredne miernom ohni. Často miešajte až kým nebudú opražené dozlatista. Potom ich dajte ich dole z tepla. . . .
Šalát s grilovaným melónom
Na rozohriaty gril položíme plátky melónu. Grilujeme asi 4 minúty – kým je melón ľahko pripečený, otočíme asi v polovici grilovania. Šalát rozdelíme . . .
Šalát z quinoy s kozím syrom a malinami
Zmiešajte v miske quinou, marhule, vlašské orechy, bazalku, olivový olej, med, soľ a korenie. Pridajte kozí syr a maliny, opatrne rozložiť po celom . . .
Šalát z ružičkového kelu s jablkami a červenou cibuľou
Odstráňte konce ružičkových kelov a nakrájané ich na malé prúžky. Dajte ich do misy. Ošúpte jablko, zbavte ho jadierok, nakrájajte na malé kocky a . . .
Šalát z papaye
Všetko zmiešajte dokopy a polejte dresingom. . . .
Melónový šalát s kuracím mäsom a píniovými orieškami
šalát:
Zohrejeme nepriľnavú panvicu. Dáme píniové oriešky na pár minút na panvicu, kým trošku nezhnednú (nepoužívajte olej alebo niečo iné). . . .
Zmes bielej fazule, nektárinky a paradajkový šalát s limetkou, zázvorom a pistáciami
Na servírovací tanier, alebo na jednotlivé taniere umiestnite paradajky, uhorky, plátky nektárinky a plátky červenej cibule. Posypte zmesou bielej . . .
Šalát z manga, čučoriedok a quinoy s citrónovo bazalkovým dressingom
Dajte quinou a vodu do panvice a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a zakryté duste asi 15 minút, alebo kým quinoa nie je uvarená. Zložte veko, . . .
|<<            1 2           >>|