|<<            1 2 3          >>|
Mrazený rebarborový jogurt
Udusíme rebarboru. Vložíme ju do mixéra a rozmixujeme dohladka. Potom k nej vmiešame jogurt, pomarančovú šťavu a xylitol. Zmes dáme do plytkej . . .
Baklažán s cmarom a granátovým jablkom
Predhrejeme rúru na 200°C. Nakrájame baklažány pozdĺžne na polovičky. Režeme aj so stonkou, ktorá tam ostane pre ozdobu (neje sa). Malým ostrím . . .
Banánovo tvarohová bábovka bez múky
Banány a tvaroh dáme do väčšej misy a roztlačíme ich vidličkou. Potom pridáme sirup agáve, vajcia a čerešne a poriadne premiešame. Keď sú suroviny . . .
Zdravé kokosové bonbóny
Najprv si v kuchynskom robote zmiešame prvých päť surovín. Zmes dáme do malého plechu, aby bola zmes cca 1cm vysoká. Dáme to na 25-30 minút do . . .
Cukinové brownies
Do malého hrnca dáme čokoládu. Do väčšieho hrnca dáme hriať vodu a hrniec s čokoládou dáme do vody a za stáleho miešania roztopíme čokoládu. Potom . . .
Najúžasnejšie fondánové cukríky
Najprv si roztopíme kokosový olej. Najlepšie nabrať do väčšej misky nabrať horúcu vodu a do nej ponoriť menšiu misku s kokosovým olejom. Nechať ho . . .
Pudingové kocky
Pripravíme si cesto: 4 vajcia vyšľaháme s brezovým cukrom. Pridáme olej, sójové mlieko, kakao a špaldovú múku a kypriacim práškom. Cesto dobre . . .
Raw brownies zo slnečnicových a tekvicových semienok
Najprv pomelieme slnečnicové a tekvicové semienka v robote s nožmi v tvare do "S", tak aby nám ostala hrubá múka). V kávovom mlynčeku zomelieme . . .
Pizzové lodičky z cukety
Cuketám odrežeme konce. Prekrojíme ich na polovicu a vydlabeme semiačka. Cukety potrieme obľúbenou omáčkou, približne jedna lyžica na jednu cuketu. . . .
Makovo-jablkový koláčik
Na prípravu koláčiku použijeme malý plech, prípadne väčšiu zapekaciu misu. Najskôr zmiešame sypké prísady - obe múky, mak a xylitol. 1/3 sypkej zmesi . . .
Čierno-biele koláčiky
Vo veľkej mise zmiešame mandľovú múku a soľ. V menšej miske zmiešame hroznový olej, agáve a vanilku. Vmiešame mokré prísady do suchých. Cesto dáme na . . .
Brusnicové koláčiky
1.
Zmiešame sušené a čerstvé brusnice, med, pomarančovú kôru, škoricu, kardamóm (alebo nové korenie), varíme na panvici na miernom ohni. Zmes . . .
Ovsené vafle
Všetky suroviny na cesto premiešame metličkou v miske. Na rozpálený vaflovač rozotrieme cesto a pečieme podľa inštrukcii z návodu vaflovača. Ja som . . .
Trojvrstvový jablkový sendvič
Vytvorte si vrstvy sendviča podľa vašej vlastnej fantázie. . . .
Müsli tyčinky s arašidovým maslom
Zmiešajte med a arašidové maslo, kým nebudú dobre premiešané. Vmiešajte všetky zvyšné ingrediencie. Vložte zmes do pripravenej panvice s rozmermi . . .
Hrachové lievance
Dajte hrach do vriacej vody o objeme dvoch šálok. Varte do mäkka, cca 3 minúty. Vysušte a nechajte vychladnúť. Potom ho rozmixujte. Pridajte zvyšné . . .
Jablkový koláč
Všetky suroviny poriadne premiešame, cesto dáme na plech vymastený maslom. Dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 25-30 minút. Po upečení necháme . . .
Zmrzlina z jahôd a granátového jablka
Rozmixujte 2 šálky čerstvých jahôd (ak nemáte môžu byť aj mrazené), kokos, pomarančovú šťavu a polovicu jadierok granátového jablka (1/4 šálky). Mali . . .
Bezlepková Bábovka zo zlatých klasov
Najprv si vymastíme bábovkovú formu maslom a vysypeme strúhanými mandľami (kto môže múku tak múkou). Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. Do bielkov . . .
Valčeky s chilli
Z múky, xylitolu, soli, vajca, masla, kyslej smotany a chilli korenia vypracujeme cesto. Zabalené do fólie ho necháme aspoň hodinu v chladničke. Z . . .
|<<            1 2 3          >>|