Ktoré tuky sú zlé a prečo by sme sa im mali vyhýbať

V našom každodennom živote jeme veľa potravín, ktoré obsahujú tuky. Ale pravdou je, že väčšina z nás nevie o tukoch skoro vôbec nič. Sú všetky potraviny, ktoré jeme, naozaj bez zlých tukov, alebo nie?

Sú všetky tieto potraviny naozaj bez zlých tukov alebo nie. Čo sa stane, keď sme dostali náhly srdcový záchvat alebo mŕtvicu kvôli týmto zlým tukom? S cieľom zvýšiť povedomie , sa v tomto prípade budeme sústrediť na zlé tuky, ktorým sa musíme vyhýbať, pokiaľ chceme žiť zdravý a šťastný život.

Zlé tuky sú rozdelené do dvoch skupín, a to nasýtené tuky a trans tuky (transmastné kyseliny)

Nasýtené tuky sú veľmi nebezpečné pre ľudský organizmus. Väčšina tohto tuku sa nachádza v mäse zvierat alebo v mliečnych výrobkoch. Ak jeme veľa nasýtených tukov, môžu mať tieto tuky vplyv na naše telo aj myseľ. Nadmerná konzumácia nasýtených tukov môže zvýšiť riziko srdcového infarktu a mozgovej mŕtvice. Ak si vaše telo uložilo veľa nasýtených tukov, nemusíte byť schopný vôbec znížiť svoju váhu. Takisto je ovplyvnené aj duševné zdravie.

Červené mäso obsahuje najviac nasýtených tukov. Takže by ste z jedálnička mali odstrániť čo najviac červeného mäsa. Takisto obsahujú nasýtené tuky aj maslo, syr, kravské mlieko. Tieto potraviny sú dobré len pre ľudí, ktorí sú prirodzene chudí. V opačnom prípade, ak máte nadváhu, alebo vysoký krvný tlak, mali by ste sa vzdať týchto potravín.

V čom je problém v týchto potravinách ? Hlavným problémom týchto potravín je, že ich ľudské telo nedokáže správne stráviť. Takže je ľahké si uvedomiť, že nesprávny výber, môže uškodiť nášmu telu. A ako výsledok je automatické zvýšenie krvného tlaku a hypertenzie.

Ďalšie zlé tuky sú označené ako trans tuky. Väčšina z nás sa snaží nekonzumovať trans tuky. Dôvodom je, že tento tuk nie je dobrý pre naše telo a je rovnako aj nebezpečný. Tento tuk sa vyrába , keď sú oleje hydrogenované. Trans tuky sa rozpoznávajú ako transmastné kyseliny, ktoré sú tiež známe ako hydrogenovaný tuk.

Aký problém prichádza s týmito tukmi ? Tieto tuky zvyšujú zlý cholesterol a znižujú dobrý cholesterol. Teraz by sme si mali uvedomiť, ktoré potraviny obsahujú tieto tuky, aby sme sa im mohli vyhýbať. Väčšina spracovaných potravín obsahuje trans tuky. Najznámejšie sú hranolky, vyprážané kurča, rybie prsty .... , takmer všetky vyprážané potraviny, pretože sú vyprážané v hydrogenovaných tukoch. Takmer všetky margaríny obsahujú tento tuk. Takisto pečivo, šišky, koláčiky. Nikto vám nepovie, keď si budete kupovať tieto potraviny, či obsahujú trans tuky. Čo robiť v takomto prípade? Pozrite sa na balenie výrokov, pretože na obale by mali byť napísané všetky zložky. Hľadajte slovo stužený. Ak je v zozname príliš veľa názvov prísad, potom skúste hľadať názvy ako hydrogenovaný alebo čiastočne hydrogenovaný. Takýmto spôsobom sa môžete vyhnúť trans tukom.

7.8.2013

GALÉRIA:

DISKUSIA:

Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár. Buďte prvý.